Turhat velat

 Avaan nyt hieman enemmän "turhien" velkojeni taustaa ja määrää. Vuoden alussa velkaa oli siis 2,5kk palkan verran ja tavoite vuoden loppuun oli alle 1kk palkkaa vastaava määrä velkoja. Velat muodostuvat luottokorttilaskusta sekä viidestä erillisestä osamaksusta. Kaksi osamaksua muodostuu polkupyöristä, yksi samalla laskulla tulevista puhelimista. Kahdella uusimmalla on lähinnä joululahjaksi ostettuja vaatteita sekä harrastusvälineitä. Luottokorttilaskun syynä ovat yllättävät eläinlääkärikulut joita tuli vuosi sitten samaan syssyyn niin paljon että meinasi koko kortti revetä liitoksistaan. Lisäksi tältä kortilta lähtee suoratoistopalvelut, joiden määrää karsin reilusti aiemmin tässä kuussa. 

Maksujärjestys näillä veloilla on se, että toki kaikesta maksetaan vähintään minimilyhennys ja pyritään olemaan tekemättä enempää velkoja, mutta kohdistan aina pienimmän velan lyhentämiseen kaikki ylimääräiset suoritukset ja siirryn aina seuraavaan kun saan yhden maksettua kokonaan jättäen kuitenkin puhelimista muodostuvan laskun viimeiseksi, sillä se on kuluton ja koroton osamaksu. Tällä tavalla vuoden lopussa minulla olisi velkaa enää luottokortilla jonka velkasumma on tällä hetkellä isoin sekä puhelimissa joiden pois maksamista ei kannata kiirehtiä niin kauan kuin kalliimpia velkoja on maksamatta.

Helmikuussa minun pitäisi saada ainakin yksi veloista kuitattua kokonaan, mahdollisesti kaksikin ellei mitään aivan yllättävää tapahdu. Kaksi olisi hieno saavutus mutta yritän nyt tasapainoilla sen suhteen että varmasti selviän seuraavaan tilipäivään enkä joudu käyttämään luottokorttia. Helmikuun tilipäivän jälkeen olen myös viikon hiihtolomalla lasten kanssa ja vaikkei koronasta ja rahatilanteesta johtuen ihmeempiä tehdäkään niin joudun kuitenkin varaamaan budjettiin enemmän käyttörahaa kuin normaalina kuukautena. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikko 11

Kannustimia kesäksi

Viikko 14